Avbytare: Jonas Persson, Fredrik Odell, André Andersson, Joppe Nilsson och Johannes Jönsson.

Sebastian Lindahl ut - Jonas Persson in 80 min
Pontus Andersson ut - Fredrik Odell in 82 min
Martin Silvhed ut - André Andersson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Stabil hemmaseger mot Rydsgård efter ännu en fint genomförd match. ÖT Smygehuk tvingades göra hela 5 ändringar i startelvan sedan senast då vi har några spelare på skadelistan. Det var ett helt annat Rydsgård än vi är vana vid. Rydsgård anno 2013 försökte hela tiden spela boll och inte alls endast långbollar som "förr". Redan i den 1:a minuten kunde det blivit en kalldusch för hemmalaget då vi försöker ställa offside men en Rydsgårdspelare kommer istället helt fri med den utrusande Izzettin Adigüzel och "Izze" kan turligt se lobben gå utanför målet. Rydsgård har hand om det mesta av spelet inledningsvis men efterhand tar ÖT Smygehuk över mer och mer. Det är en ständig kamp och publiken bjuds på tuffa fräna närkamper hela tiden. Vårt mittfält med Martin Silvhed, Fredrik Sjöstedt, Gustav Lindquist och Johan Hellström sliter förtjänstfullt på mitten och i den 38:e minuten vinner Fredrik Sjöstedt en närkamp på mittplan och spelar vidare till Johan Hellström. Johan sätter bollen på djupet och Sebastian Lindahl sprintar iväg och kommer ner till vänster precis vid kanten av straffområdet där målvakten rusar ut men Sebastian placerar bollen precis bredvid målvakten och bollen går i mål intill bortre stolpen till 1-0 och vilt hemmajubel. Detta var Sebastians 1:a seriemål i år. I den 40:e minuten kommer en Rydsgårdspelare fir igen och lobbar ännu en gång utanför målet. Första halvlek slutar med en knapp hemmaledning. I den 47:e minuten kommer Johan Hellström runt på vänsterkanten och spelar in mot Pontus Andersson som skjuter men skottet täcks och returen går bak till födelsedagsgrisen Martin Silvhed som drar på direkt men skottet går över. I den 53:e minuten slår Joel Jakobsson ett inlägg som når Johan Hellström till vänster. Johan lurar bort sin back och skjuter ett skott som räddas på mållinjen. I den 56:e minuten spelas en lång boll upp mot Sebastian Lindahl som kommer ensam mot tre försvarare och när Sebastian når straffområdesgränsen drar han på ett skott som går tätt över. I den 63:e minuten chippar Gustav Lindquist bollen snyggt över Rydsgårds backlinje till en fri Sebastian Lindahl men målvakten räddar Sebastians avslut. I den 66:e minuten tar planens gigant Pontus Andersson en tur med försvararna till höger. Pontus vänder snyggt spelet mot bortre delen av straffområdet och bollen går över försvararen till Johan Hellström som tar ner på börstet. Johan gör en skottfint och fintar bort försvararen innan han får på ett kanonskott rakt upp i nättaket till 2-0. Ett riktigt snyggt mål. Detta var Johans 1:a seriemål i år. Nu började frustrationen smyga sig in hos Rydsgårdspelarna och man åker på några gula kort. I den 78:e minuten får en Rydsgårdspelare sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. Det som såg så stabilt och avslappnat ut under 85 minuter förvandlades till hög puls och nervositet under slutminuterna. I den 87:e minuten får Rydsgård en frispark en liten bit in på vår planhalva. Som sig bör flyttar Rydsgård upp alla sina fyrtorn och frisparken slås. Bollen når en Rydsgårdspelare som elegant nickar bollen i mål upp mot bortre krysset till 2-1. Slutminuterna blev nervösa men Rydsgård kom inte närmre. Första segern för året är bärgad och förhoppningsvis kommer det många fler. Återigen gör vi en riktigt bra match denna gång på den något svårspelta gräsplanen i Smygehamn. Pontus Andersson dominerade många gånger från sin "fria roll" och Rydsgårdförsvaret hade fullt upp. I nästa match väntar Skanör Falsterbo IF på söndagen den 28:e april klockan 13:00 på Möllevallens IP.